Tidligere særudstillinger

Særudstillingen på Dragør Museum i 2012 var om

PIANISTEN EUGENE HAYNES I DRAGØR, DANMARK OG VERDEN

En gammel, forladt kuffert fundet i et hus i den gamle Dragør by. Kufferten gemte på en stærk personlig historie om en sort ung mands opbrud og håb på forandring - om kulturmøder og tilpasning, sat i en ramme af den store historie om racedeling og den kolde krig. Museum Amagers program for Golden Days 2012 i Dragør provokerede, eksperimenterede og aktualiserede med en anderledes udstilling, spillevende byvandringer, et krydret foredrag og en kulørt debataften.

I forbindelse med udstillingen er der produceret fem korte film, der fortæller om Eugene Haynes - Dragør, Danmark og verden.

FILMENE FORTÆLLER OM EUGENE HAYNES DRAGØR - DANMARK OG VERDEN I 1950'ERNE

Eugene Haynes karriere - en ufuldendt akkord

Eugene Haynes i Dragør – blandt fiskere og bohemer

På turné for Amerika - Eugene som kulturel ambassadør

Blandt finkulturens superstars – fra Paris til Rungstedlund

Dykkerudstiling Dragør Museum 2014

Vores historiske dykkerudstilling på Dragør Museum har til vores store glæde vundet en international pris: The Historical Diving Society’s har tildelt os ”the Nautiek Award”, der gives til institutioner, der fremmer offentlighedens kendskab til dykkehistoriske emner. Museet fik overrakt prisen i forbindelse med det internationale selskabs årlige møde i Poole den 23. november 2013.

I anledning af prisen er udstillingen på Dragør Museum forlænget til sæson 2014, således at endnu flere kan få mulighed for at prøve kobberhjelm og blysko, at høre om klokkedykning, stenfiskeri, og ubådsredninger, og opleve de meget unikke dykkehistoriske genstande, som bl.a. Dansk Dykkehistorisk Selskab og Forsvarets Dykkerskole har stillet til rådighed. Dykkehistorisk Selskab kigger igen forbi Dragør Havn og giver demonstrationer på dykning med antikt dykkerudstyr.

The Historical Diving Society, blev etableret i England i 1990. Selskabets formål er at bevare den dykkehistoriske kulturarv og at udbrede kendskabet til dykningens historie. I dag har selskabet lokale afdelinger i hele verden, bl.a. i Danmark. 

Udstillingen er lavet i samarbejde med Dykkehistorisk Selskab. Vi vil gerne takke Dykkehistorisk Selskab samt Søværnets Dykkerskole for at have stillet deres samlinger til rådighed hvilket har muliggjort, at vi kan vise flere fantastiske og helt unikke dykkehistoriske klenodier på udstillingen.

Plakater

I forbindelse med dykkerudstillingen har Dragør Museum udgivet syv plakater. 

Plakaten kan bestilles ved at kontakte administrationen. Prisen 150 kr. stk. plus evt. forsendelsesudgifter.

Bestilling kan foretages ved at sende en mail til info@museumamager.dk