Danmarks Lodsmuseumsforening

Foreningens formål er at fungere som støtte og sparringspartner for den selvejende institution Museum Amager, og foreningen arbejder på at udbrede kendskabet til lodseriets historie i Dragør før og nu, samt lodseriet i Danmark.

Som medlem har du fri adgang til alle Museum Amagers museer. Amagermuseet, Dragør Museum, Mølsteds Atelier og Danmarks Lodsmuseum. Du modtager desuden Museum Amagers museumsblad tre gange om året, hvor du kan læse om alle aktiviteterne på Museum Amager.

Et medlemskab koster 125 kr. årligt pr. person.

Støt museet og bliv medlem ved at indmelde dig hos kassereren Niels Andersen tlf. 20 76 88 42

Der afholdes en årlig generalforsamling i Danmarks Lodsmuseumsforening inden udgangen af marts måned, og det annonceres i museumsbladet og Dragør Nyt.

Bestyrelse for Danmarks Lodsmuseumsforening

Ida Clementsen – formand

Niels Schott Christensen – næstformand

Niels Andersen – kasserer

Erlan Holtehus

Poul Himmelstrup

Mette Mortensen

Peter Herskind

Peter Jans

Bodil Falkenberg

Kurt Olesen – suppleant

Erling Ravn – suppleant

Arrangementer

Generalforsamling i Danmarks Lodsmuseumsforening
Tirsdag 17. marts kl. 19.30 i Havnepakhuset.

Efter generalforsamlingen fortæller bestyrelsesmedlem Niels Andersen om sin begivenhedsrige rejse i sejlbåd i 1982 og 83 over Atlanten fra Rungsted via Sydengland, De Kanariske Øer til Barbados, De Dansk Vestindiske Øer, Bahamas, Florida, Azorerne, Kielerkanalen, Langeland og Stockholm og endelig togturen hjem.

Guldfeber gennem tiderne
Foredrag ved geolog Peter Appel om guldjagten i Grønland og i fjerne lande.
Onsdag 1. april kl. 19.00 i Havnepakhuset.

Lige siden de første mennesker dukkede op og fandt små guldkorn i floderne, har de været fascinerede af metallet og klar til at begå forbrydelser for at få fat i det. Det var ikke kun små guldkorn, man kunne finde. I Australien er der fundet, hvad man kalder ”nuggets” af rent guld, der vejer over 100 kg. Den fascination findes stadig, og folk har med store anstrengelser forsøgt at udvinde guld eller at tilrane sig andres guld.

I den græske mytologi optræder helten Jason med det gyldne skind. Man har gennem tiderne undret sig over, hvad det gyldne skind symboliserede. Det gyldne skind var faktisk fuldt af små guldkorn.

Peter Appel er geolog og arbejdede i sine unge år i Grønland med udvinding af guld og andre mineraler. I de seneste mange år har han udviklet og arbejdet med projekter, der har til formål at instruere guldgravere i fjerne lande i at udvinde guld uden brug af kviksølv og således bekæmpe en miljø- og helbredskatastrofe af globalt omfang. Projekterne har bla. omfattet Bolivia, Burkina Faso, Elfenbenskysten, Etiopien, Indonesien, Mali, Mongoliet, Mozambique, Nigeria, Filippinerne, Senegal, Sudan, Tanzania, Uganda og Zambia.